Oulun Suutarinliike: Kengänkorjauksen edut ja haitat

Kenkien? Sitten kenkien palauttaminen Oulun Suutarinliikkeessä voi olla paras ratkaisu!

Vaikka kenkiesi korjaaminen on kustannustehokkaampaa kuin uuden parin ostaminen, sinun on harkittava tiettyjä asioita, ennen kuin annat kengillesi tarvitsemasi restauroinnin. Lue alta tietää enemmän.

Huomioitavia asioita

Voinko kenkiäni säästää?

Jos et ole koskaan käynyt kenkäkorjaamossa aiemmin, saatat olla yllättynyt siitä, kuinka paljon he voivat tehdä suosikkikenkiesi elvyttämiseksi. Ne voivat tarjota sinulle uudet pohjat, vetoketjut, pohjalliset ja syvän puhdistuksen – mikä tekee kengistäsi yhtä hyvät kuin uudet! Vaikka kenkien korjauspalvelu voi tehdä monia asioita, ne eivät voi korjata halkeilevaa tai vaurioitunutta nahkaa.

Korjaamoon meneessäsi punnitse korjauksen kokonaiskustannukset kengän arvoon.

Kuinka estää se

Kenkien laadun säilyttäminen on välttämätöntä jalkineidesi mahdollisesti sattuvien vahinkojen estämiseksi. Puhdistasäännöllisesti tai käytä kenkäsinahkakenkien sähkökäyttöistä kengänkiillotinta. Lisäksi niiden oikea säilyttäminen ja säänkestävyys voi edistää pitkälti suosikkijalkineidesi käyttöikää.

Vaihdetaanko vai korjataanko?

Jos haluat pitää kustannukset alhaisina, on aina hyvä idea korjata se itse. Jos kengät ovat kuitenkin aivan liian arvokkaita vain liimaamaan ne yhteen, niin kannattaa tehdä matka kenkäkorjaamoon. Vaikka yksinkertainen korjaustyö ei maksa sinulle omaisuutta, se on kalliimpaa kuin DIY (tee-se-itse) -työ. 

Miksi korjata ostamisen sijaan?

Säästä ostokustannuksia

Vaikka tuotteiden korvaaminen heti, kun niissä on kulumisen merkkejä, on kätevää, se on melko kallis vaihtoehto. Siksi suosittelemme kenkiesi korjaamista niiden vaihtamisen sijaan.

Ympäristöystävällinen

Uusien kenkien ostaminen vaikuttaa paitsi säästöihisi myös ilmaston lämpenemiseen. Materiaaleinakäytetään useimmissa kengät eivät ole biohajoavia ja yleensä vain vievät tilaa kaatopaikoille. Tuo heidät kenkäkorjauspalveluun sen sijaan, että vältät enemmän jätettä ympäristössä.

Mukava

Lempikenkiesipidentäminen käyttöiänauttaa sinua näyttämään hyvältä edelleen mukavuutta uhraamatta. Uusien kenkien rikkominen on aina vaivaa, ja jos olet koskaan viettänyt päivän epämiellyttävissä korkokengissä tai mekkoissa, sinun on tiedettävä, kuinka tärkeä mukavuus on jalkineissasi.

Merkit, jotka sinun on korjattava kenkäsipohjassa

ReiäAukko

pohjassa on yleinen ongelma, joka tapahtuu useimmissa kengissä. Tämä on selkeä merkki siitä, että kengät on korjattava tai että ne ovat jo vaurioituneet korjaamattomana.

Jos ulkoiset vauriot pääsevät kengän sisälle, saatat olla vaikeuksissa. Kun näin tapahtuu, varmista, että kengät on korjattu ja välttää niitä helposti.

Pohja kuluu loppuun

Yksi parhaista tunteista omistaa pari korkealaatuisia kenkiä tai saappaita on katsella, kuinka jalkineet helpottavat liikkeitäsi. On kuitenkin syytä huomata epätasainen kuluminen.

Lisäksi tämä voi aiheuttaa ongelmia myös käyttäjälle. Hoitamattomana se voi aiheuttaa enemmän ongelmia nilkoillesi ja vasikoillesi.

Lisäksi kulunut pehmustemateriaali voi johtaa polviin ja lantioon. Jos kenkäsi saavuttavat pisteen, jossa välipohjat eivät enää puristu, se on merkki siitä, että ne eivät enää vaimenta liikettäsi, mikä lisää painetta kehollesi.

Pohjien halkeaminenkenkiesi

Josyläosa alkaa hajota välipohjastasi, on aika tehdä ‘uudelleen’. Jos huomaat edes hieman irtoamista pohjalta, varmista, että teet jotain nopeasti, ennen kuin se romahtaa kokonaan.

Vesivahingot

Vaikka muut kengät kestävät vettä, kuten kumikengät, nahka on toisaalta altis vesivahinkoille.

Kerran tai kahdesti sateeseen tarttuminen ei ole huono, mutta toistuva altistuminen vedelle vaikuttaa vakavasti kengänne pohjaan. Varmista, että ne ovat kuivia, ennen kuin käytät niitä uudelleen, koska märkä nahka vahingoittaa paljon todennäköisemmin.

Nahka alkaa ohentua

Arvioimalla, onko jo ohennettujen kenkiesi nahkaa vaikea sanoa pelkästään katsomalla, mutta sen käyttäminen saa sinut huomaamaan muutokset. Tarkista uudelleen yrittämällä painaa sormea ​​kengän pohjaa vasten. Jos pohja tuntuu hämmentyneeltä, sinun on hankittava uusi resoli välittömästi. 

Kuinka hoitaa kenkiäsi

Estä kosteus Estäksesi kenkiesi

vaurioitumisen, pidä se poissa kosteudesta, koska se voi johtaa bakteerien kasvuun, mikä voi aiheuttaa kengän materiaalin hajoamisen helposti, kun käytät niitä. Suosittelemme antibakteerisia jalkineita, kuten piidioksidipusseja tai -geelejä, estämään kosteutta ja pitämään sitä ituettomana. Jos sinulla ei kuitenkaan ole piidioksidia, voit täyttää kenkäsi sanomalehdillä ja vaihtaa ne noin viikon kuluttua suojaamalla rakkaasi pohjat kosteudelta.

Vältä pölyä

On okei käyttää samaa kenkäparia säännöllisesti, mutta varmista, että ne on puhdistettu ja pidetty pölyttöminä. Pöly voi aiheuttaa sen, että kenkä menettää osan luonnollisista kenkävärinsä ja saa ne näyttämään vanhilta. Siksi suosittelemme, että puhdistat ne säännöllisesti. Lisäksi on tärkeää pitää kengät turvassa ja kaukana säännöllisesti käytetyistä kotitossuista, jotta pöly ei laskeudu niihin. Varmista, että kengät ovat aina kenkäkaappi.

Suojaa ne auringonvalolta.

Suojaa ne äärimmäiseltä lämmöltä ja suoralta auringonvalolta niin paljon kuin mahdollista, koska se voi aiheuttaa niiden jäykistymisen ja lisävaurioita. Suosittelemme, että pidät kengät viileässä ympäristössä, jotta niiden käyttöikä olisi pidempi, kun lopulta astut ulos.

Älä koskaan käytä muovisia kenkälaatikoita,

jotta kengät olisivat hyvässä kunnossa, niiden ilmankierto on asianmukaista, joten muoviset tai edes pahviset kenkälaatikot eivät ole heille hyviä. Yritä käyttää hengittävästä kankaasta valmistettuja laukkuja kenkien varastointiin ja helpon ja tehokkaan ilmankierron pääsemiseen.

Kiillota kenkäsi

Kuten meitä, kengätkin tarvitsevat huoltoa kunnonsa ylläpitämiseksi. Pohjat tarvitsevat kiillotusta ja kiiltoa pysyäkseen uusina. Polishing kengät usein ja soveltamalla shiner auttaa antamaan kengät pitempään ja auttaa säilyttämään niiden kiiltoa ja rakenne.

Pohjan ylläpito

Se ei ehkä näytä siltä, ​​mutta pohjat ovat loistavien kenkien perusta, joten kengänpohjan ylläpito on elintärkeää. Siksi suosittelemme näiden asioiden tekemistä varmistaaksesi, että ne ovat hyvässä kunnossa:

  • Varmista, että puhdistat kengät ulkona, jotta irtonainen pöly putoaa.
  • Suosittelemme harjan käyttöä erottaaksesi pohjan lian.
  • On tehokasta käyttää pensseliä lian poistamiseksi pohjissa olevista urista.

Nahkan palauttaminen

Kun olet käyttänyt nahkakenkiäsi, muista nuorentaa niitä käyttämällä kenkävoidetta.

Voit levittää kenkävoidetta kuiville kengille harjalla tai pehmeällä liinalla ja antaa kerman asettua jättämällä kengät yön yli ennen niiden käyttämistä.

Valkoiset lenkkarit

Valkoiset kengät ovat olleet nykyään värejä. Vaikka se voi olla suosittu vaihtoehto, se on altis lialle ja tahroille. Siksi heille tarvittavan hoidon antaminen on välttämätöntä sen kunnon ylläpitämiseksi. Voit puhdistaa ne pyyhkimällä tahrat astianpesusaippuaan kastetulla taikakynttilällä, mikä antaa heille uuden kiiltävän ilmeen.

Vetyperoksidi ja ruokasooda

Vaikka kaikki nauttivat uuden parin kiiltävistä kirkkaista lenkkarista ystävillensä, monet eivät kuitenkaan ymmärrä, että jopa vanhat kengät voivat olla yhtä kirkkaita kuin uusi pari. Jotta kenkäsi olisivat yhtä hyviä kuin uudet, voit käyttää vain hammasharjaa, joka on kastettu vetyperoksidin ja ruokasoodan tahnaan. Sen jälkeen hankaa tahnaa hitaasti koko kengän läpi ja näe, kuinka taikapasta tekee ihmeitä. Kun olet suorittanut nämä vaiheet, sinulla voi olla kiiltävä pari lenkkaria, joista voit ylpeillä ystävillesi.

Jos haluat oppia lisää kenkäpalveluista, olet tullut oikeaan paikkaan! Voit vapaasti lukea blogisi ja tutustua verkkosivustoomme osoitteessa oulunsuutarinliike.fi!

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä osoitteeseen j1oulunsuuta@luukku.com tai soita meille numeroon 04039244441.

Leave a Comment