Oulun Suutarinliike: Kenkävalmistusprosessi: Haluatko

Oletko koskaan ajatellut, kuinka kenkäparit tulevat yhteen? Oulun Suutarinliikkeessä kaikki jalkineet valmistetaan kokonaan käsin vuosikymmeniä vanhoja tekniikoita, malleja ja laitteita käyttäen.

Lue alla saadaksesi kattavan kuvan kenkäprosessimme kulissien takana.

Vaihe 1: Kengän suunnittelu

Täällä Oulun Suutarinliikellä meillä on eri osastoja, jotka vastaavat kenkäprosessin eri näkökohdista. Ensimmäinen vaihe, jonka teemme aikana, on suunnitella minkä tyyppisiä jalkineita tehdään. Suunnitteluosastomme on ryhmä ihmisiä, joilla on luova visio. He tietävät, mikä tekee kengästä hyvännäköisen, toimittavat alustavat luonnokset ja tarkentavat niitä varmistaakseen, että ne ovat teknisesti oikeat kenkäprosessille.

Osastomme ihmiset suunnittelevat kenkämme käsin, kun taas toiset käyttävät tietokonetta. Vision viimeistelemiseksi heidän valmis muotoilu kuvaa kengän useista kulmista.

Vaihe 2: ‘Kenkä viimeinen’

Siirtyäksesi eteenpäin suunnitteluprosessin jälkeen ja siirtyäksesi tuotantoon, se tarvitsee ‘viimeisen’ – fyysisen perustan kenkien valmistusmenetelmälle. Tässä prosessissa kengän viimeinen muotti jäljittelee jalkaa antaakseen kengälle muodon. Nämä asiat voidaan veistää puusta, muovista ja metallista muotin tehokkuudesta riippuen. Jokainen kenkäpari tarvitsee viimeisen, jotta sen muoto ja koko voidaan määrittää. Kengän viimeinen voi näyttää yksinkertaiselta prosessilta, koska sinun tarvitsee vain luoda jalan muotoinen puupalikka, mutta on useita asioita, jotka on otettava huomioon rakennettaessa. 

Huomioon otettavat asiat: 

  • Kuinka jalkaterä vaikuttaa sinuun kävellessä
  • Miten se vaikuttaa ihmisiin kohti kantapään korkeutta? 

Tämän kenkäprosessin jälkeen viimeinen laitetaan kengän sisälle, jotta se voidaan mallintaa sen ympärille. Lisäksi sitä käytetään uudelleen, kun kenkä on melkein valmis varmistamaan, että pääty sopii yhteen alkuperäisen mallin kanssa.

Vaihe 3: Leimaaminen ja ompelu

Yhden kengän valmistamiseen käytettyjen kappaleiden suuren määrän vuoksi rakentaminen on todella kaunis vene. Tämän kenkäprosessin osaston, heidän on leikattava kenkä korkealaatuisesta nahasta, sitten valmistusprosessi, jota kutsutaan leimaukseksi. Leimaamista käytetään sekaannusten välttämiseksi, kun ne ommellaan yhteen. Jälkeenpäin ompeluosasto ompelee kenkäpalat yhteen ja tekee sauman. Ompelemat nahkaosat ohenevat sitten ennen akselin lähettämistä seuraavalle osastolle.

Vaihe 4: Kengän kokoaminen

Kun kenkä on ommeltu, se lähetetään sitten kokoonpano-osastolle. Tämä osasto on kenkien valmistuksen perusta. Käytämme kuitenkin erilaisia ​​rakennustyyppejä asiakkaidemme haluamasta kengästä riippuen.

Käyttämämme

  • kenkärakennetyypit Sementoitu

Se on yksi yksinkertaisimmista ja halvimmista rakennusprosesseista. Sementoidussa menetelmässä kengän osat yksinkertaisesti liimataan yhteen vahvalla liimalla. Kengät ovat kevyitä ja pehmeitä, eikä niitä voida normaalisti ratkaista lainkaan. 

  • Blake ommeltu

Blake ommel on yksinkertaisin versio ommelluista rakennusmenetelmistä. Se on täysin liimattu kenkä, joka on joustava ja siisti, mutta jossa on sauma ylimääräistä lujuutta varten ja lisäsi mahdollisuuden “ jälleenmyydä ”. Tämä menetelmä yksinkertaisesti kulkee suoraan pohjallisen, päällisen ja ulkopohjan läpi. 

Kenkä on kosteutta kestävä, mutta vesi voi päästä suoraan sauman läpi kenkään, koska sivulta ei ole suojaa. Resoleiden lukumäärä on myös rajallinen, koska joka kerta kun otat Blake-ompeleen ja uusit sen uudelleen, luodaan todennäköisesti uusia reikiä päällisiin, mikä tekee siitä hauraamman.

  • Bologna

Blake-rakenteen tapaan sillä on sauma, joka kulkee suoraan ulkopohjallisesta pohjalliseen ja jakaa monia etuja ja haittoja. Erona on kuitenkin se, että tämän kengän päälliset on taitettu ja ommeltu yhteen kuin sukka, johon on lisätty ohut nahkapohjallinen, ja heti kun koko yläosa on valmis, ulkopohja on kiinnitetty. Tässä mielessä se mahdollistaa jopa pehmeämmät kengät kuin Blake-ommellut.

  • Goodyear welted

Goodyear welted -menetelmä on yksi parhaista rakennusprosesseista kenkien valmistuksessa täällä Oulun Suutarinliikkeessä. Tässä menetelmässä kangaspää on liimattu pohjallisen alaosaan, johon ylempi ja ohut nahkanauha on kiinnitetty, nimeltään ‘welt’, koneella ommellulla welt-saumalla. Sen jälkeen ulkopohja kiinnitetään weltiin ainoalla ompeleella. Tämä rakenne tekee kiinteästä ja lähes vedenkestävästä kengästä, joka on helppo ratkaista, koska voit poistaa ainoan ompeleen ja ulkopohjan ilman pohjallista ja päällistä. Se on kuitenkin jäykempi ja vähemmän joustava kuin muut kengät, kuten Blake-ommeltu kenkä.

  • Käsin welted-rakenne

Tämä on samanlainen kuin Goodyear, mutta welt-sauma tehdään kokonaan käsin ja suoraan pohjalliseen. Täällä leikataan huuli pohjalliseen (tästä syystä se on paksumpi ja laadukkaampi kuin monissa koneella tehdyissä kenkärakenteissa) ja teemme welt-ompeleet. Lisäksi se tekee kengän keskiosassa olevan ontelon paljon pienemmäksi, joten voit käyttää paljon vähemmän korkkitahnaa tai aitoa korkkia, huopaa tai nahkaa rakenteen pienentämisen sijaan. Käsin hitsatulla kengällä voi olla joko kone tai käsintehty pohjaommel asiakkaan valinnan mukaan. Kaiken kaikkiaan tämä on hienoin rakennusmenetelmä, ja sitä käytetään enimmäkseen täällä Oulun Suutarinliikessä.

  • Storm welted

Storm welted -menetelmällä on sama rakenne kuin Goodyearilla, käsin welted tai Blake / Rapid. Päinvastoin, tällä on vahvempi kuori, koska siinä on kylkiluu, joka menee ylös ompeleen yläosaa vasten. Tämän seurauksena se estää veden pääsyn kenkään sivuilta.

  • Norvegese, Norweigan, Goyser, Bentavenegna

Kaikki nämä ovat samanlaisia ​​rakennusmenetelmiä pienillä eroilla. Lisäksi kaikkien näiden menetelmien pohjassa on ommel, joka on tehty pohjallisesta kohti kengän yläosaa ja ulkopintaa, ja säännöllinen pohjaommel. Joillakin on päälliset vedetty ulospäin, welt / myrsky welt ja niillä on ylimääräinen ommelrivi, joka kiinnittää välipohjan ja niin edelleen. Näissä menetelmissä on hienoa, että ne kaikki tehdään käsin, ja usein ompeleet punotaan eri koristeellisilla tavoilla. Lisäksi niillä on tukeva rakenne ja ne ovat erittäin vedenpitäviä.

  • Puuta, messinkiä,

tämä on vanha menetelmä, jota Oulun Suutarinliike ei yleensä käytä. Tässä menetelmässä kiinnitämme pohjalliset, päälliset ja ulkopohjat puu- tai messinkitappeilla. Päälliset sovitetaan pohjalliseen pienillä tapilla ennen tapien törmäämistä. 

Yksi syy siihen, miksi käytämme tätä prosessia, johtuu sen nopeasta, yksinkertaisesta ja silti vahvasta rakennusmenetelmästä. Kaikissa kengän osissa on kuitenkin reikiä, joten se ei ole kestävin rakennusmenetelmä, ja resoleja on rajoitetusti.

Vaihe 5: Sisustus

Kun kaikki rakenteet on saatu päätökseen, on ilo tietää, että kenkäsi muotoutuu melko hienosti. Tehtävää on kuitenkin vielä paljon, koska se ei vieläkään näytä erityisen tyylikkäältä ja sen sisäosa on edelleen karkealla ja valmiilla puolella. Tämän ongelman korjaamiseksi lisätään täytekerros. Mukavuuden ja liikkumisen varmistamiseksi korkkia käytetään täyteaineen joustavuuteen. Pohjallinen, joka sitten liimataan ja ommellaan tukevasti kuoreen.

Olet ehkä tiennyt jo nyt, mutta kengät ovat hämmästyttävä käsityönä! Kenkävalmistusprosessimme ei kuitenkaan ole vielä valmis. Nyt kantapäähän asetetut nastat irrotetaan ja nahkaan jätetyt reiät suljetaan. Kengän rei’ityksestä huolehditaan tässä vaiheessa. Kun kengän pinta on sileä, saumareiät piilotetaan huolellisesti silitys-, värjäys- ja kiillotusmenetelmällä. Seuraavaksi kantapään reuna ja sen ulkopinta hiertyvät ja hihnan näkyvä osa koristellaan. Kaksinkertainen sauma tiivistetään seuraavaksi ja pohjan kantapää ja kärjet värjätään. Lopuksi puolipohjallinen, jossa on tuotemerkin logo, on upotettu puhdistettaessa kenkä huolellisesti.

Vaihe 6: Kengän viimeistely

Kaikki on melkein tehty, kun on kyse oppimisesta, miten kengät valmistetaan. Tässä osastossa kengät saavat viimeisen silauksen, joka erottaa ne muista kengistä. Lopuksi kengät kiillotetaan kiiltäviksi ja, jos tyyli sitä vaatii, ne on nauhoitettu.

Täällä Oulun Suutarinliikkeessä jokaiselle kengälle tehdään sitten perusteellinen lopullinen laaduntarkastus. Myöhemmin ne pakataan ja lähetetään asiakkaille – ostaa ja käyttää ylpeänä.

Leave a Comment