Oulun Suutrinliike: Kenkien historia

KengänKengät ovat liikkumisen selkäranka, jotka helpottavat kaikkea. Tutustu sen historiaan täällä Oulun Suutrinliikkeessä. Kenkien historia on seuraava:

Uskottiin, että esi-isämme käyttivät ensin nahkaa jalkojensa suojaamiseen. Tällä tavalla se voisi imeä ja säilyttää kosteutta. Siksi kutsuimme niitä “vesikengiksi”. Itse asiassa kengät on valmistettu nahasta tai kankaasta, ja niissä on paksu pohja pidon ja vakauden takaamiseksi. Joten mikä on paras materiaali kengille? Kenkiä on erilaisia, kuten mekkokengät ja työkengät. Mekkokengät on tarkoitettu juhlatilaisuuksiin, kun taas työkengät ovat arkikäyttöön. Siellä on myös tossut ja sandaalit, jotka ovat erittäin käteviä. Kengät on luotu auttamaan ihmisiä liikkumaan nopeasti paikasta toiseen. Ja nahkapohjaisten kenkien keksintö on tunnustettu suureksi saavutukseksi. Suutauksen historia Muinaisina aikoina ihmiset alkoivat käyttää kenkiä jalkojensa suojaamiseen. Sitten he alkoivat käyttää nahkaa kengissä. Kenkien käyttö Kiinassa juontaa juurensa tuhansia vuosia. Muinaisissa kiinalaisissa tiedoissa on kuva kiinalaisten käyttämistä kengistä. Tänä aikana nahkakengät valmistettiin eläimennahasta. Kengät löydettiin ensimmäisen kerran Kiinassa, kun kengät tehtiin lampaannahasta, mutta pian ne korvattiin lehmännahalla. Uskottiin, että varhaisimmat kengät valmistettiin käsin Kiinassa.

Kengän historia:

Kenkiä käytettiin esihistoriallisina aikoina, mutta ei kokopäiväisenä muotituotteena. Itse asiassa sana “kenkä” on itse asiassa johdettu latinan sanasta “sabellum”, joka tarkoittaa sandaalia. Jotkut arkeologit uskovat, että kenkien suosioon pronssikaudella voi olla yhteys. Siihen mennessä ihmiset käyttivät nahkasandaaleja. Nahka oli erittäin pehmeää ja mukavaa, joten se sopii hyvin jaloille.

Valmistusteknologian kehittyessä kenkiä alettiin valmistaa pohjallisilla. Tämä teki kengistä jäykemmän ilmeen. On myös joitakin raportteja kenkien pohjasta, joka on valmistettu ruokosta ja lehdistä. Nahkapohjat esiteltiin paljon myöhemmin. Rooman valtakunnan aikana kengät alkoivat kulua paljon nopeammin kuin ennen. Kengät tehtiin tuolloin usein eläinten nahasta. Ensimmäiset nahkaiset kengät kehitettiin Persiassa vuonna 600 jKr. Pohjien pehmentämiseksi ne kiinnitettiin suoraan pohjaan. Näistä kengistä tuli erittäin suosittuja, koska ne olivat helposti pestäviä.

On paljon spekulaatiota siitä, kuinka ihmiset alkoivat käyttää kenkiä jumalanpalveluksissa. Arkeologisista todisteista on löydetty, että ihmiset käyttivät sandaaleja kirkossa käydessään.

Leave a Comment